Έρευνα Star: Κίνδυνος τα εγκαταλελειμμένα κτίρια – Σε κάθε σεισμική δόνηση αποτελούν απειλή

Προτεραιότητα τα σχολεία

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του Πειραιά, καθώς στον Δήμο τους, πολλά είναι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, κτίρια που σε κάθε σεισμική δόνηση αποτελούν απειλή... Πριν τις γιορτές πάντως, ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας, με έγγραφό του ζήτησε  από τον Δήμο, προσεισμικό έλεγχο σε κτίρια δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης. Φυσικά προτεραιότητα δίνεται στα σχολεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 120 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Στον Πειραιά υπάρχουν περισσότερα από 120 εγκαταλελειμμένα κτίρια σαν αυτό που θα δείτε στο video. Πρόκειται για κτίρια που σε περίπτωση μελλοντικού σεισμού, ίσως μεγαλύτερου μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η ευθύνη συντήρησης ανήκει στους ιδιοκτήτες τους, όμως δεν έχουν ληφθεί ούτε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους διερχόμενους πεζούς.

«O δομημένος ιστός της Ελλάδας, οι κατασκευές και τα τεχνικά έργα, μπορούν να αντέξουν πολύ μεγάλα μεγέθη σεισμών, όπως έχει αποδειχθεί στους σεισμούς της Κεφαλονιάς, Λευκάδας Λέσβου και Κω, ακόμα και με σεισμού πάνω από 6 ρίχτερ τα κτίρια παραμένουν αλώβητα δεν έχουμε πολλές ζημιές και καταρρεύσεις» δήλωσε στο Star ο Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Στις 19 Δεκεμβρίου, ο οργανισμός αντισεισμικής προστασίας, με ένα έγγραφο ζητά από του δήμους να γίνει προσεισμικό έλεγχος σε κτίρια δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης, ενώ προτεραιότητα δόθηκε στα σχολεία.

Το 29ο Δημοτικό Πειραιά ανακαινίστηκε πρόσφατα. Πριν η κατάσταση ήταν δραματική.

Στο μικροσκόπιο θα πρέπει να μπουν περίπου 1700 σχολικά κτίρια που λειτουργούν στις περιοχές μεσαίας σεισμικότητας και έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1986.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top