Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών έξω από το Ειρηνοδικείο από ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών έξω από το Ειρηνοδικείο πραγματοποίησαν συλλογικότητες, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Λουκάρεως και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη ΓΑΔΑ, διακόπτοντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αρπάξει την κατοικία του λαού βήμα-βήμα. Προχωράει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησε στην αυτεπάγγελτη δίωξη όποιων αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, και τώρα συνεχίζει παραπέρα βήματα στο να αρπάζει τη λαϊκή κατοικία όποιων χρωστάνε στο Δημόσιο» υποστήριξε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βάλσαμος Συρίγος.

Το «παρών» έδωσε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας: «Έχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει ποτέ για τους πλειστηριασμούς […]. Η πρότασή μας είναι απλή, όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς, να κάνουμε ένα κοινό πολιτικό μέτωπο για να ανατρέψουμε το μνημονιακό μπλοκ κι αυτή την κυβέρνηση, και να ανοίξει ένας καινούριος δρόμος για τη χώρα».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ – Απεργία στις 12/1 – Συλλαλητήριο στις 15/1

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία»

Επίσης, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12:00 Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ημέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top