Έκκληση του παπα-Χάρλεϊ: Ζητά να του δώσουν άδεια να τελέσει δεύτερο γάμο επειδή η σύντροφός του περιμένει παιδί

Κατέθεσε αίτημα στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Ο παπα-Γιώργης, γνωστός και ως παπα-Χάρλεϊ από την αγάπη του για τις Harley μηχανές, ζητά από τη Μητρόπολη Δημητριάδος στον Βόλο, να του επιτραπεί να κάνει δεύτερο γάμο, μιας που η σύντροφός του είναι έγκυος.

Ο 47χρονος ιερέας μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε ότι τη Δευτέρα κατέθεσε ένα αίτημα στον Μητροπολίτη «ώστε να μας παντρέψει με την Πόπη». Σημειώνεται πως η σύντροφός του περιμένει το παιδί τους.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, απαγορεύεται  ο κληρικός να παντρευτεί για δεύτερη φορά, ενώ όπως επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» όταν επιβεβαιώθηκε η κυοφορία διαμηνύθηκε στον 47χρονο ιερέα ότι θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί.

Ο παπα Γιώργης, έχοντας γνωρίσει την εγκατάλειψη από την πρώην σύζυγό του και έχοντας ταλαιπωρηθεί δικαστικά από την ίδια, απευθύνει έκκληση προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, ώστε το παιδί που θα αποκτήσει με τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία χρόνια, να μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια μέσα σε μία κανονική οικογένεια και όχι εκτός γάμου.

Ο ιερέας χαρακτηρίζει «ευλογία» για τον ίδιο την γνωριμία με την τωρινή σύντροφό του, σημειώνοντας πως εκτός από το ότι βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει, τον συνδράμει και στο εκκλησιαστικό του έργο, και συνεχίζοντας αναγγέλλει την κυοφορία της συντρόφου του, λέγοντας πως «η οικογενειακή ζωή του που βάναυσα κόπηκε πριν από λίγα χρόνια, σήμερα ευλογείται από την κυοφορία αυτού του τέκνου».

«Αυτό το παιδί είναι παιδί αγάπης και αποζητά αγάπη. Και αυτή η αγάπη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ευλογία της οικογένειας, ευλογία διά μυστηρίου, του μυστηρίου του γάμου» φέρεται να λέει επίσης ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, θέτοντας έτσι ευθέως αίτημα να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο.

Επικαλείται μάλιστα την ομόφωνη απόφαση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1923 και η οποία επισημαίνει πως «ουδέν μυστήριον εμποδίζει άλλο μυστήριον. Η ιεροσύνη δεν εμποδίζει τον γάμο, όπως ο γάμος δεν εμποδίζει την ιεροσύνη διά τους διακόνους και τους ιερείς».

Η μετάθεση του παπά που είχε προκαλέσει αντιδράσεις

Η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος προκάλεσε σάλο το 2016. Οι πιστοί θεωρούν ότι… έρχεται πιο κοντά τους, σε αντίθεσή με τους συναδέλφους του κληρικούς που φέρονται να δήλωναν ότι «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και πως οι πρωτοβουλίες που λάμβανε δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top