Ανατροπές στην Παιδεία! 30 ώρες την εβδομάδα θα δουλεύουν πλέον δάσκαλοι και καθηγητές

Στο τέλος του μήνα προς διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο

Αυξάνεται το ωράριο των δασκάλων και των καθηγητών

Αλλάζουν τα πάντα όσον αφορά στο ωράριο δασκάλων και καθηγητών με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει μέσα στο μήνα για διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας και το οποίο προβλέπει την υποχρεωτική τους παραμονή στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το αίτημα για την αύξηση των ωρών απασχόλησης των δασκάλων και των καθηγητών έχει τεθεί από τους θεσμούς από τον Δεκέμβριο, με τον υπουργός, Κ. Γαβρόγλου να απαντά σε όσους αντιδρούν ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, καθώς υπάρχει σχετική ρύθμιση σε νόμο του 1985.

 Οι εκπαιδευτικοί πάντως σημειώνουν ότι για πρώτη φορά τίθεται το υποχρεωτικό του θέματος, ενώ οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Δεν θα δεχτούμε καμία υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο έξω από το συγκεκριμένο αυτό πλαίσιο και, σε κάθε περίπτωση, θα αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε αλλαγή θα αυξάνει το ωράριό μας και θα υποβαθμίζει τις εργασιακές μας σχέσεις», αναφέρει ανακοίνωση της ΣΥΝΕΚ.

Πάντως, η ώρα της αλήθειας θα φτάσει με την κατάθεση της ρύθμισης, στην οποία θα ορίζεται το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμόζεται το υποχρεωτικό 30ωρο στο σχολείο, δηλαδή οι εργασίες των εκπαιδευτικών πέραν των διδακτικών καθηκόντων τους. Ένα ακόμα ερώτημα είναι αν η ρύθμιση θα εξασφαλίζει επιβεβαίωση της παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο και, αν ναι, ποιος θα αναλάβει την καταγραφή.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει υποσχεθεί σειρά νομοθετημάτων εντός του επόμενου διαστήματος, που θα αφορούν την διοικητική αναδιάρθρωση στην Παιδεία, ενώ ανάμεσα σε αυτά που αναμένονται είναι και οι δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή Γαβρόγλου, το νέο εισαγωγικό σύστημα με σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο αλλά και η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Για το δεύτερο, ο «πονοκέφαλος» για τον Κώστα Γαβρόγλου έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα, με τους πρυτάνεις να θέτουν σοβαρά ακαδημαϊκά ζητήματα στην ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου. Βέβαια, στις ενστάσεις των πρυτάνεων έτσι όπως αποτυπώνονται μετά την έκτακτη σύνοδο προστίθεται και το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας δεν προσεκλήθη να παραστεί στη συζήτηση για το νέο Ίδρυμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top