Τα έθιμα των Θεοφανείων αναβίωσαν σε όλη τη χώρα

Δείτε τον εορτασμό στη Σύρο, τα Χανιά, την Πάτρα, το Ναύπλιο και την Κω- Πρώτη ανάρτηση: 06-01-2018 15:53

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Από το πρωί εικόνες από την τελετή  Καθαγιασμού των Υδάτων της Περιφέρειας κάνουν το γύρο του διαδικτύου, μεταφέροντας το κλίμα λαμπρότητας και θρησκευτικής κατάνυξης της ημέρας.

Σύρος

Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων - την Ερμούπολη - πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο. Στην Πλατεία Κανάρη,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Στη λαμπρή τελετή από θαλάσσης συμμετείχαν σκάφη , φουσκωτά αλλά και ψαράδες. Τιμές απέδωσαν και πλοία της γραμμής , τα οποία που εκείνη την ώρα  προσέγγισαν  το λιμάνι της Ερμούπολης.

Χανιά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα  Φώτα και στα Χανιά , με τους πιστούς να κατακλύζουν το ενετικό λιμάνι , προκειμένου να παρακολουθήσουν την... κατάδυση του σταυρού και τους τολμηρούς κολυμβητές, που αψήφησαν να κρύα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.

Πάτρα

Παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών, δεκάδες νέοι  βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Πάτρας για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός αποδείχτηκε ένας 20χρονος , ο οποίος βούτηξε για πρώτη φορά φέτος,  με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο να τον ευλογεί.

Ναύπλιο

Επίκεντρο του νομού Αργολίδας,  όπως πάντα, το λιμάνι του Ναυπλίου. Ο καθαγιασμός των υδάτων τελέσθηκε παρουσία των  απαραίτητων...βουτηχτάδων , μετά τη Θεία Λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε  στον ιερό ναό της Παναγίας, στην παραλία.

Κως

Εντυπωσιακές εικόνες μας έρχονται και από την Κω. Μετά τη Λειτουργία, τελέσθηκε πανηγυρικά στις εκκλησιές των Δωδεκανήσων ο «Μέγας Αγιασμός» , ενώ στη συνέχεια έγινε η  κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα, για να αγιασθούν και τα νερά. Πολλοί νέοι αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα, παρουσία σκαφών τα οποία συμπλήρωναν το νησιώτικο  εορταστικό σκηνικό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top