«Άκουγα φωνές» είπε στην απολογία του ο 34χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατριό του την Πρωτοχρονιά

Τι υποστήριξε στην απολογία του – Αποπειράθηκε να πυρπολήσει και τη μητέρα του

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα απολογήθηκε σήμερα ο 34χρονος ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έκαψε ζωντανό τον πατριό του, ενώ αποπειράθηκε να πυρπολήσει και τη μητέρα του, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στη Μάνη.

Σύμφωνα με το messinialive, ο 34χρονος υποστήριξε πως σκοπός του δεν ήταν να τους σκοτώσει αλλά να τους τιμωρήσει καθώς τους θεωρούσε υπεύθυνους για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρεία, τα τελευταία 10 χρόνια. Μάλιστα πρόσθεσε πως «άκουγε φωνές».

Να σημειώσουμε, ότι ο 34χρονος είχε νοσηλευτεί 3 φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα και όπως ο ίδιος υποστήριξε ταλαιπωρήθηκε, και θεωρούσε άδικο τον εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ιδρύματα αυτά.

Η δικηγόρος του, Μαίρη Πλευριά, ανέφερε στο messinialive πως ο 34χρονος έχει διαγνωστεί ότι πάσχει τα τελευταία 10 χρόνια από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και ψυχωτικό σύνδρομο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή και έχει 67% και άνω αναπηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Μάνη: Ο ίδιος ο πατριός ήταν εκείνος που υπέγραψε για να βγει από το ψυχιατρείο ο 34χρονος

Εξελίξεις στο έγκλημα της Μάνης: Ο 35χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατριό του είχε βγει από το Δρομοκαΐτειο τον Σεπτέμβριο!

Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη! Έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του

*Κάντε κλικ στο video και δείτε το ιστορικό της τραγικής υπόθεσης από την ημέρα που έγινε το έγκλημα

ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

 

Όπως εξήγησε η δικηγόρος του με το νέο νόμο ο 34χρονος δε μπορεί να προφυλακιστεί λόγω της κατάστασής του και ο ανακριτής διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση από 3 πραγματογνώμονες, ενώ διέταξε και την προσωρινή του εισαγωγή στο Δαφνί μέχρι να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες για την περίπτωσή του.

ΔΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ - ΑΚΟΥΓΕ ΦΩΝΕΣ

 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 34χρονος υποστήριξε ότι δε θεωρεί άδικη την πράξη που τέλεσε. Εκείνη τη στιγμή άκουγε φωνές στο κεφάλι του, που τον ωθούσαν και τον παρότρυναν να βάλει φωτιά και να κάψει τον θετό του πατέρα. Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει την πράξη του, δηλώνοντας ότι ήταν μια πράξη προκειμένου να ισορροπήσει το δίκαιο του εαυτού του για τα 10 χρόνια άδικου εγκλεισμού του στα ψυχιατρεία. Για τον εγκλεισμό του εκεί θεωρούσε υπεύθυνους τόσο τον θετό του πατέρα όσο και τη μητέρα του.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Η δικηγόρος του Μαίρη Πλευριά, δήλωσε στο MessiniaLIVE πως ο 34χρονος έχει πλήρη έλλειψη λογικής και καταλογισμού. Επί ημέρες άκουγε φωνές στο μυαλό του για να τιμωρήσει τον θετό του πατέρα. Ζούσε απομονωμένος στο τροχόσπιτο που πρόσφατα είχε αγοράσει, μακριά από το σπίτι των δικών του.

Όπως υποστήριξε, το μοιραίο μεσημέρι της πρωτοχρονιάς οι δικοί του δεν τον είχαν καλέσει στο σπίτι για φαγητό. Οι σχέσεις με τους δικούς του ήταν τεταμένες.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

 

Μάλιστα, 5 ημέρες πριν από το ειδεχθές έγκλημα, η μητέρα του τού είχε ζητήσει να μην ξαναπάει στο σπίτι τους αλλά ούτε και να τους ξαναμιλήσει. Αυτό το περιστατικό εκτιμάται ότι πυροδότησε μέσα του όλη αυτή την οργή και την ψυχική διαταραχή με την τραγική κατάληξη.

Ο 34χρονος υποστήριξε ότι ο θετός πατέρας του δεν του συμπεριφερόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια και ήταν άδικος μαζί του. Η μητέρα του συμφωνούσε με τον θετό του πατέρα και ποτέ δεν πήρε το μέρος του ίδιου, όπως ο 34χρονος υποστήριξε.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ - ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΩ

 

Ο ίδιος έχει μετανιώσει για τον θάνατο του πατριού του. Όπως δήλωσε δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, ήθελε μόνο να τον τιμωρήσει, προκαλώντας του εγκαύματα, και όχι να πεθάνει.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 34χρονος δράστης θεωρεί υπεύθυνη και τη μητέρα του για τον άδικο εγκλεισμό του κατά καιρούς στα ψυχιατρεία και γι’αυτό αποπειράθηκε να κάψει και την ίδια, η οποία γλίτωσε καθώς πρόλαβε και κλειδώθηκε στο σπίτι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top