O πρώτος χιονιάς του 2018 δείχνει τα δόντια του – Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε λευκό κλοιό η Δυτική Μακεδονία – Χιόνισε και στην Πάρνηθα - Νέα Ενημέρωση: 21:48

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας από χθες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στη δυτική Μακεδονία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της θεομηνίας σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες που σαρώνουν τα πελάγη, προκαλούν προβλήματα στην ακτοπλοΐα.

Σε πολλές περιοχές, οι άνεμοι φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Xιονίζει και στην Πάρνηθα- Δείτε video από το καταφύγιο Μπάφι

Σε λευκό κλοιό η Δυτική Μακεδονία – Πυκνή χιονόπτωση (photo, video)

Έτσι, από τον Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί, στις 15:00, το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Paros για Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο, Καστελόριζο.

Επίσης, στις 17:30 δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Naxos για Σύρο, Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους καλούνται να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Ο πρώτος χιονιάς του 2018 δείχνει τα δόντια του και τα πολικά πλάνα που έρχονται, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, δείχνουν πεντακάθαρα την ένταση της κακοκαιρίας.

ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Ένας τολμηρός οδηγός που βγήκε βόλτα με το αυτοκίνητό του στο δάσος του Δρεπάνου στην Κοζάνη κατέγραψε και ανέβασε στο διαδίκτυο τις εικόνες που βλέπετε. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες ορεινές περιοχές του νομού, όπως ο Πολύμυλος και η Καστανιά. Χιόνι, λιγότερο βέβαια, έπεσε και μέσα στην πόλη της Κοζάνης.

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

 

Στη γιορτινή Φλώρινα, το έστρωσε για τα καλά. Η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης γινόταν χθες το βράδυ με δυσκολία, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τη φάτνη του  δήμου είχαν ντυθεί στα λευκά.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ ΟΡΟΣ

 

Το drone του κινηματογραφιστή Γιώργου Τσομπανίδη πέταξε πάνω από το Φαλακρό όρος στη Δράμα αποτυπώνοντας υποβλητικές εικόνες μοναδικής ομορφιάς όπως θα δείτε και στο video.

ΧΙΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

 

Πυκνό χιόνι έπεσε επίσης στην Πάρνηθα και οι Αθηναίοι οι οποίοι ανέβηκαν μέχρι το Μπάφι είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν και να το βιντεοσκοπήσουν στα κινητά τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της τροχαίας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα οι βοριάδες που φθάνουν τα 9 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, κρατούν τα πλοία δεμένα σε αρκετά λιμάνια της χώρας, όπως στην Κυλλήνη και στον Βόλο. Η θεομηνία πάντως δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς από αργά το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top