Μέσα σε δέκα χρόνια έφυγαν για την Ευρώπη 12.408 Έλληνες γιατροί

Η ανεργία, η αβεβαιότητα και η έλλειψη αξιοκρατίας διώχνουν το εξειδικευμένο προσωπικό

Η ανεργία, η αβεβαιότητα και η έλλειψη αξιοκρατίας σπρώχνουν το πιο εξειδικευμένο προσωπικό της χώρας να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας είναι αποκαλυπτικά: Aπό το 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017 έφυγαν από την Ελλάδα 12.408 γιατροί.

Κι ενώ μέχρι και το 2009 το κύμα της φυγής ήταν αποκλειστικά από αποφοίτους της Ιατρικής που αναζητούσαν κυρίως άμεση ιατρική εξειδίκευση σε άλλες χώρες, από το 2010 και μετά, η εικόνα άλλαξε. Οι ειδικευμένοι γιατροί, οι γιατροί που σπούδασαν και απέκτησαν ειδικότητα στη χώρα μας, φεύγουν και αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό.

Το 2012 καταγράφεται ως το έτος με την «αρνητική πρωτιά» της τελευταίας δεκαετίας στη «διαρροή» ιατρικού δυναμικού: Έφυγαν από την Ελλάδα 1.808 γιατροί, με τους 1.166 να είναι ειδικευμένοι γιατροί.

Δύο χρόνια αργότερα καταγράφηκε «διαρροή» συνολικά 1.380 γιατρών, με τους 1.006 να είναι ειδικευμένοι επιστήμονες.

Το 2017 ζήτησαν κι έλαβαν τα αναγκαία πιστοποιητικά από τον Ιατρικό σύλλογο Αθήνας 1.293 γιατροί, εκ των οποίων οι 923 ειδικευμένοι και οι 370 χωρίς ιατρική ειδικότητα.

Η Αγγλία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία αποδεικνύεται πως είναι οι «δημοφιλείς» προορισμοί για τους Έλληνες γιατρούς, καθώς τους διασφαλίζουν όχι μόνο την άμεση και ικανοποιητική επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και προοπτική και δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

 

 

  Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top