Στο παρά 5 αποφεύχθηκε τραγωδία με εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην Καλαμάτα – Αυτόπτες μάρτυρες αποκαλύπτουν

"Κράτησαν" οι δύο κινητήρες του γερασμένου σκάφους

Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα το μεσημέρι έξω από την Καλαμάτα, από την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Οι δύο πιλότοι σώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σαν από θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε ούτε στο έδαφος.

Έντρομοι οι κάτοικοι στη συνοικία Μπουρνιάς της Καλαμάτας είδαν το μεσημέρι το αεροσκάφος Τ-2 να συντρίβεται σε χωράφι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες φώτο από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας – Σώοι οι χειριστές

Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Σώοι οι 2 χειριστές

"ΚΡΑΤΗΣΑΝ" ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ "ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥ" ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Το δικινητήριο εκπαιδευτικό Τ-2, ηλικίας άνω των 40 ετών - τα είχαμε αγοράσει το 1975 - παρουσίασε μηχανική βλάβη. Ο κυβερνήτης του διέκοψε την πτήση και ειδοποίησε ότι επιστρέφει για προσγείωση. Όμως στην τελική φάση πριν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, "κράτησαν" και οι δύο κινητήρες, αναγκάζοντας τους δύο χειριστές του να το εγκαταλείψουν.

Οι χειριστές-εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος- μετά από δύο λεπτά περισυνελλέγησαν σώοι από το ελικόπτερο της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας και λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν με C-130 στην Ελευσίνα κι από εκεί στο 251 ΓΝΑ για προληπτικές εξετάσεις.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΜΕ NAVTEX ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Επίδειξη ισχύος από την Άγκυρα στο Αιγαίο. (Εξέδωσε δυο NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει 9 περιοχές διεθνών υδάτων για λογαριασμό του ερευνητικού πλοίου ΜΕΤΕΟΡ, που είναι μισθωμένο από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, για έρευνες πλαγκτόν. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν σχεδόν το μισό Αιγαίο και μάλιστα μία φτάνει μέχρι και ανοιχτά των Κυθήρων!

Δείτε  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top