Δωρεάν πλαστικές σακούλες… γιοκ από αύριο!

Θα τις πληρώνετε τέσσερα λεπτά του ευρώ τη μία

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από αύριο

Από αύριο οι καταναλωτές θα πρέπει να ξεχάσουν τις πλαστικές σακούλες που έπαιρναν σωρηδόν από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, αφού σταματά και επίσημα η δωρεάν διάθεσή τους.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εξέδωσε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες μέλη της και ενημερώνει ότι αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ η ΠΟΛ υπ' αριθμ.1211/20-12-2017 με θέμα «Παροχή οδηγιών για την αναγραφή του επιβαλλόμενου, στη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών, περιβαλλοντικού τέλους επί των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την υπουργική απόφαση 180036/952/2017 (ΦΕΚ 2812Β) από την 1η Ιανουαρίου 2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή 0,04 ευρώ και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, για την διάθεση της στους καταναλωτές. Το τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top