Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό – Έγινε αισθητός σε Αττική και ολόκληρη την Πελοπόννησο

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:02 το πρωί της Κυριακής στον Κορινθιακό κόλπο αναστατώνοντας τους κατοίκους της πόλης, αλλά και της Αττικής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην παραλία Δομβραίνας στον Κορινθιακό Κόλπο.

(Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας)

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η περιοχή αυτή, που βρίσκεται κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, καθώς στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από τις Αλκυονίδες, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό δίνει επίκεντρο 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Μάλιστα σημείωσε ότι προς το παρόν υπάρχει μια επιφυλακτικότητα για το αν ήταν ο κύριος ο σεισμός και πρόσθεσε ότι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα  ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο μέχρι και την Καλαμάτα.

Αρχικά η εκτίμηση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό ήταν 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό έκανε λόγο για σεισμό 5,2 ρίχτερ, αργότερα όμως αναθεωρήθηκε το μέγεθος της δόνησης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top