Βγήκαν τα εκχιονιστικά και στην Αττική! Τα δόντια του μας δείχνει ο καιρός

Στα 25 εκατοστά το χιόνι στο Πήλιο

Βγήκαν τα εκχιονιστικά και στην Αττική

Στην κατάψυξη έχει μπει σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε αρκετές περιοχές, ενώ το έχει στρώσει στα ορεινά.

Τα χιόνια μάλιστα ήρθαν και στην Αττική, με την Περιφέρεια να αναγκαστεί να βγάλει στους δρόμους εκχιονιστικά μηχανήματα.

(Φωτογραφία από τα Βίλλια Αττικής)

Σύμφωνα με ανακοίνωση βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Πάρνηθα, στη Μαλακάσα και στο Καπανδρίτι, όπως επίσης στα Βίλια.

(Φωτογραφία από τα Βίλλια Αττικής)

Συνολικά επιχειρούν 8 αποχιονιστικά μηχανήματα κι ένα μηχάνημα έργου, τύπου JCB.

Στα 25 εκατοστά το χιόνι στο Πήλιο

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά στα Χάνια και τα 50 στις Αγριόλευκες, με το θερμόμετρο να δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι δρόμοι πάντως στο Πήλιο είναι ανοιχτοί και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου – Ζαγοράς, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν στο φουλ από την Πορταριά έως το Καράβωμα και γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.

Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και όπως έγινε γνωστό θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.

Κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους ορεινούς οικισμούς.

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Κρήτη

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ από σήμερα έως και την Κυριακή θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταιγίδες.

Σε ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενώ παράλληλα δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top