Τα πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα – Ζήστε το όνειρο (photo,video)

Κάντε μια «βόλτα» στα μέρη όπου κανείς γίνεται και πάλι παιδί

Τα Χριστούγγενα είναι για πολλούς η ομορφότερη εποχή του χρόνου και ειδικά όταν κάποιος έχει την ευκαιρία να βρεθεί στις πόλεις-στολίδια των γιορτών που φιλοξενούν τις ωραιότερες και πιο παραμυθένιες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ελλάδας.

Κάθε περιοχή έχει κάτι να αναδείξει: Εορταστικές εκδηλώσεις, γραφικά τοπία, χριστουγεννιάτικες αγορές, εντυπωσιακό στολισμό και τεράστια ποικιλία δράσεων, που θα κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα και τους μεγάλους… παιδιά.

Κάντε παρακάτω μια «βόλτα» στα πιο ονειρικά θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων.

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ο καθιερωμένος πλέον «Μύλος των Ξωτικών» έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018, από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ο Μύλος Μουτσοπούλου μεταμορφώνεται για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν τα φετινά Χριστούγεννα την πόλη των Τρικάλων. Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας διαθέτει δωρεάν είσοδο και τις παρακάτω δωρεάν δράσεις.

  • Tο σπίτι του Άη- Βασίλη
  • Η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού
  • Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών
  • Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών
  • Playmobil Magic
  • Ζωγραφική Προσώπου
  • Το εργαστήριο του «πλάσματος»
  • Η αιώνια πηγή Σοκολάτας
  • Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών
  • Το Ενεργειακό Πάρκο
  • Το Εργαστήρι Αναρρίχησης
  • Το Μουσείο Μανιταριών
  • Το πηγάδι των ευχών

Το μόνο που θα χρειαστείτε εσείς είναι ζεστά ρούχα και παπούτσια, γάντια, κασκόλ και φυσικά κινητά και φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσετε μοναδικές κι αξέχαστες στιγμές.

ΖΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι είναι σε… εξέλιξη στη Δράμα. Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία  μεταμορφώνονται σε μια ονειρική πόλη, στην οποία κατοικούν τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο ίδιος... ο Άγιος Βασίλης!

Από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, ετοιμαστείτε να ζήσετε live ένα εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο όνειρο με είσοδο… ελεύθερη!

Ώρες λειτουργίας:

  • Σαββατοκύριακα και από 23 Δεκεμβρίου έως τη λήξη 10:00-21:00

 

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Αν θέλετε να ζήσετε γιορτές σαν παραμύθι, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα Ιωάννινα, όπου τα Χριστούγεννα θα έχουν χρώμα… ασημί, σαν τα παλιά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μαστόροι της περιοχής.

Το Παραλίμνιο Fun Park υποδέχεται τα «Ασημένια Χριστούγεννα» σε μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ο Ασημάκης και η Ασημένια, ο Αϊ Βασίλης, τα ξωτικά, το δέντρο των δώρων, το carousel, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο, τα εντυπωσιακά εργαστήρια και πολλά ακόμη πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις σας περιμένουν για να πασπαλίσουν με ασημόσκονη τα πιο ονειρικά Χριστούγεννα.

Οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2017-2018 έχουν ξεκινήσει από ττις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018. Το πάρκο θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή). Οι πόρτες ανοίγουν στις 10 το πρωί και οι δράσεις ξεκινούν στις 11πμ.

«ΖΗΤΗΣΤΕ» ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Για πρώτη φορά και για έναν ολόκληρο μήνα (από 8/12/2017 – 7/1/2018) ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί το Πάρκο των Ευχών όπου κάθε όνειρο, κάθε ευχή μπορεί να γίνει πραγματικότητα! 

(ΦΩΤΟ ΑΠΟ PARKOEFXON.GR/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ)

Μια παγωμένη λίμνη, ένα πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Παραμυθοχώρα και η Μανιταροχώρα κι άλλες εκπλήξεις, έχουν στηθεί στο Αλκαζάρ που έχει στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους για να κάνει αξέχαστα τα φετινά Χριστούγεννα.

Εκτός από τα παραπάνω, ο Δήμος Λαρισαίων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που θα συμπληρώσουν το γιορτινό σκηνικό.

Να σημειώσουμε, ότι το πάρκο Αλκαζάρ καλύπτει μια έκταση 64 στρεμμάτων με 19  διαφορετικούς θεματικούς χώρους. Ξεχωρίζει η λίμνη των Χριστουγέννων, μια φυσική λίμνη τεσσάρων στρεμμάτων μέσα στο πάρκο που τις φετινές γιορτές θα φιλοξενήσει ένα παγοδρόμιο 600 τετραγωνικών μέτρων. 

 

Επιμέλεια: Χριστίνα Βεργιώτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top