Χριστούγεννα! Ευκαιρία για βόλτες και παιχνίδι με τα παιδιά

Οι προτάσεις του star.gr για να περάσετε όμορφα με τα μικρά σας τις γιορτινές μέρες

«Μαμά, μαμά, τρεις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα», φωνάζει περιχαρής ο επτάχρονος γιος μου, βλέποντας τη γνωστή διαφήμιση, με την προσμονή να κάνει τα μάτια του να λάμπουν.

Τα σχολεία έκλεισαν και το εορταστικό πρόγραμμα με τα παιδιά αναμένεται απαιτητικό και γεμάτο.

Δεν ξέρω για σας, αλλά το δικό μου το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει πρόγραμμα εξορμήσεων, οπότε παίρνοντας έμπνευση από εκείνον, δίνω και σε σας έναν μπούσουλα για το πού θα μπορούσατε να περάσετε όμορφες στιγμές με τα βλαστάρια σας.

Santa Claus Kingdom

Σταθερή προτίμηση τα τελευταία τρία χρόνια για τον μικρό. Δε νοούνται Χριστούγεννα χωρίς μια επίσκεψη στο MEC Παιανίας και στο χωριό του Άη Βασίλη, όπου υπάρχουν φουσκωτά, συγκρουόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια κάθε λογής, ενώ φέτος υπάρχει μέχρι και στίβος μάχης ανάλογος με αυτόν του Survivor και του Nomads. Στα θετικά του ότι είναι ένας κλειστός χώρος με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Στα αρνητικά του η τιμή του εισιτηρίου (8 ευρώ για το all day pass των ενηλίκων και 14 ευρώ για εκείνο των παιδιών).

The Christmas Factory

Στο ίδιο περίπου πνεύμα και το Christmas Factory στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η οικογένεια μπορεί να μπει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και οι μεγάλοι να γίνουν και πάλι παιδιά. Εκεί οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επισκεφθούν τη Σχολή Μαγείας, όπου κάθε μαθητευόμενος μάγος θα πρέπει να περάσει από μια μυστηριώδη δοκιμασία. Όποιος καταφέρει να περάσει με επιτυχία όλες τις μαγικές δοκιμασίες, θα είναι πια έτοιμος/η να γνωρίσει τον Μάγο του The Christmas Factory στην Κεντρική Αίθουσα Διδασκαλίας Μυστικών Μαγείας και να διδαχτεί απίστευτα κόλπα & tricks! Θα συναντήσουν επίσης τον Άγιο Βασίλη, θα φτιάξουν κονκάρδες και παιχνίδια, θα παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και θα ζωγραφίσουν μαζί με τα ξωτικά. Το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι 5,50 ευρώ, υπάρχουν όμως ειδικά εισιτήρια για τετραμελείς οικογένειες, για παρέες δέκα ατόμων και για ανέργους.

Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Οι μικροί θαυμαστές του παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά θα μπορέσουν να περιπλανηθούν μέσα στα πιο γνωστά του παραμύθια στο θεματικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί στη Helexpo στο Μαρούσι. Μέσα στους «Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» τα παιδιά θα «επιβιβαστούν» στη «Φτερωτή Σαΐτα», το τρένο, γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού» και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, τον Σωτήρη το καρπούζι, τον Αιμίλιο το μήλο και άλλους γνωστούς ήρωες των αγαπημένων παραμυθιών θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει σε κάθε τους βήμα ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο, κακό γουρούνι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ το άτομο.

Πάντινγκτον 2

Αν τα παιδιά σας είναι λάτρεις του σινεμά, τότε θα ξετρελαθούν σίγουρα με τη νέα ταινία του Πάντινγκτον, του γλυκού αρκούδου που κατάφερε να κλέψει τις καρδιές ακόμα κι εκείνων που δεν μπορούν εύκολα να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους. Αυτή τη φορά ο Πάντινγκτον μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες προσπαθώντας να αγοράσει το πιο υπέροχο δώρο για τη θεία Λούσυ. Η πίστη του για την αγάπη των άλλων κλονίζεται για λίγο, αλλά καταφέρνει και πάλι να συγκινήσει και να ενθουσιάσει τους μικρούς του φίλους.

Δον Κιχώτης

Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία και για εξορμήσεις στο θέατρο. Μια καλή πρόταση είναι ο Δον Κιχώτης που παίζεται στο θέατρο Παλλάς με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και τον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Σάντσο Πάντσα. Ο ήρωας του Θερβάντες κυνηγά ανεμόμυλους, μάχεται για τη δικαιοσύνη και την επικράτηση του καλού και παρασέρνει τους μικρούς θεατές σε κόσμους παραμυθένιους.

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης

Μια παράσταση μέσα στο πνεύμα των γιορτών είναι και ο «Μολυβένιος Στρατιώτης» στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που αναδεικνύει τη συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, η οποία έχει εμπλουτιστεί με 3D animation.

Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το Κορίτσι με τα Σπίρτα, Τα Κόκκινα Παπούτσια, Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι, Ο Ξύλινος Στρατιώτης, Το Μαγικό Σεντούκι, Ο Χιονάνθρωπος, Το Έλατο είναι τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που σκηνοθετεί σε μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γιώργος Νανούρης. Ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, που ζωντανεύουν στη σκηνή η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. 

Της Ευαγγελίας Ντούρου

email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top