Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε κοριτσάκι Ρομά στην Ακρόπολη

O φωτογράφος που κατέγραψε το επίμαχο καρέ στο STAR

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσήνης απαθανάτισε μια γυναίκα να κλωτσά ένα ανήλικο κοριτσάκι Ρομά στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

«Η φωτογραφία και τότε και τώρα είναι viral. Εκείνη την μέρα είδα το κοριτσάκι να παίζει ακορντεόν στην Aκρόπολη. Πολύ γλυκιά στιγμή. Είχα φωτογραφική μαζί μου όπως πάντα, άρχισα να τραβάω. Ξαφνικά μια γυναίκα με ένα περιοδικό μόδας στο χέρι με προσπερνά και πάει και κλωτσάει 2 φορές το κοριτσάκι!"», αναφέρει στο Star ο φωτογράφος.

Η γυναίκα -που εκείνη την εποχή δούλευε σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής- δεν έδειξε καθόλου μετανιωμένη για την πράξη της. Θέλησε μάλιστα να δικαιολογηθεί.

«Το παιδί σάστισε! Πάω εγώ και της λέω: συγγνώμη κυρία μου τι κάνεις; “Μα” μου λέει “ τη διώχνω γιατί ζητιανεύουν, δεν κόβουν αποδείξεις”», πρόσθεσε ο κύριος Μεσσήνης.

Το θέμα έφτασε τότε στη Βουλή ως επεισόδιο ρατσιστικής βίας. Μετά από μήνυση αντιρατσιστικής οργάνωσης η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια κι ύστερα από 3 αναβολές η γυναίκα καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Το Star προσπάθησε να επικοινωνήσει με την... κυρία, όμως είχε απενεργοποιημένο το κινητό της τηλέφωνο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top