Ιωάννινα: Πειθαρχική ποινή σε καθηγητή της Ιατρικής που χειροδίκησε σε γυναίκα συνάδελφό του

«Αδιανότητο σήμερα να υπάρχει πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας και ιδιαίτερα καθηγητής» καταγγέλλουν οι φοιτητές

Καθηγητής Ιατρικής χειροδίκησε σε γυναίκα συνάδελφό του

H πειθαρχική ποινή της αυστηρής επίπληξης επιβλήθηκε σε καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατόπιν Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενεργήθηκε για συμπεριφορά του σε βάρος επικούρης καθηγήτριας στην ίδια σχολή.

Η επίκουρη καθηγήτρια κατήγγειλε πως ο συνάδελφός της στον οποίον επιβλήθηκε η ποινή, άσκησε σωματική και λεκτική βία εναντίον της σε συνάντηση που είχαν τον Νοέμβριο του 2016.

Την ΕΔΕ για την υπόθεση διενήργησε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με βάση την έκθεση-πόρισμα της ΕΔΕ, στην πρυτανική απόφαση κρίνεται πως υπήρξε ανεπαρκής η απολογία του κατηγορούμενου για χειροδικία κατά της συναδέλφου του και του επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ότι προκύπτουν ενδείξεις περί της στοιχειοθέτησης του πειθαρχικού αδικήματος, «περί διαγωγής απάδουσας εις την αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού Λειτουργού», καθώς και παράβασης τη διάταξης του σχετικού νόμου, η οποία ορίζει, ότι πειθαρχικά παραπτώματα αποτελούν, η «αναξιοπρεπής, ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός της υπηρεσίας».

Σε ανακοίνωσή τους εκατοντάδες φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καταγγέλλουν πως, είναι αδιανότητο σήμερα να υπάρχει πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας και ιδιαίτερα καθηγητής, που οφείλει να εμπνέει αξίες στους φοιτητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top