Μελομακάρονα και κουραμπιέδες: Το γλυκό δίλημμα των Χριστουγέννων – Τι προτιμούν οι Αθηναίοι και τι οι Θεσσαλονικείς

Ζαχαροπλάστες αποκαλύπτουν τα μυστικά παρασκευής τους στο STAR

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν υπάρχουν. Ζαχαροπλάστες αποκαλύπτουν στο STAR τα μυστικά της παρασκευής τους.

«Ένα από τα μεγάλα μυστικά είναι το φρέσκο βούτυρο για τους κουραμπιέδες, έχουμε μέσα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, αμύγδαλα και αφού τους ψήσουμε τους βάζουμε μέσα σε πολύ άχνη ζάχαρη τους ανακατεύουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν μέσα εκεί» λέει ο Νίκος Νερολαδάκης, διευθυντής παραγωγής ζαχαροπλαστείου.

Τα μελομακάρονα έχουν καθιερωθεί ως το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό λόγω του μελιού. Από την αρχαιότητα το μέλι συμβόλιζε την ευζωία και τη δημιουργία, ό,τι ακριβώς δηλαδή θέλουμε να μας φέρει ο νέος χρόνος.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων θα πουλήσουμε 10 τόνους κουραμπιέδες. Και μελομακάρονα…κάτι παραπάνω. Οι Αθηναίοι αγαπούν περισσότερο τα μελομακάρονα. Οι θεσσαλονικείς το αντίστροφο.

«Στο δικό μας κατάστημα είναι από 12 έως 13 ευρώ οι τιμές και νομίζω ότι και η αγορά δεν θα κινηθεί παραπάνω απ' αυτό το πλαίσιο» λέει ζαχαροπλάστης της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το ρεπορτάζ των Μαρίας Θέμελη και Ραλλιώς Λεπίδου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top