Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του «Mr.Bitcoin» στις ΗΠΑ – Μόνη του ελπίδα το Υπ. Δικαιοσύνης

Ο Αλεξάντερ Βίνικ κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δις δολαρίων

Την έκδοση του «Mr. Bitcoin» στις ΗΠΑ αποφάσισε σήμερα ο Άρειος Πάγος.

Να σημειώσουμε, ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δις δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων, ενώ το μόνο καταφύγιο του Ρώσου «Mr. Bitcoin» είναι το υπουργειο Δικαιοσύνης, καθώς ο κ. Σταύρος Κοντονης είναι ο τελευταίος που αποφαίνεται και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει καθοριστικά την έκβαση της υπόθεσης, αφού έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, να αρνηθεί την έκδοση του «Mr. Bitcoin».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

 

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και οι Αμερικανοί πράκτορες που κατέθεσαν εναντίον του τον θεωρούν «εγκέφαλο» ενός τεράστιου διαδικτυακού «πλυντηρίου» που είχε στηθεί στις ΗΠΑ με τζίρο 6 δις.

Οι συναλλαγές με τα Bitcoins είναι δημόσιες, αλλά τόσο οι κάτοχοι όσο και οι αποδέκτες των συναλλαγών δεν είναι, γι΄αυτό και τα «κρυπτονομίσματα» ή «εικονικά νομίσματα» θεωρούνται βασικό εργαλείο ξεπλύματος χρήματος.

Ο ίδιος αρνείτο εξαρχής την κατηγορία και έλεγε πως δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ καθώς δεν θα έχει δίκαιη δίκη, ενώ ανέφερε πως η σύζυγός του πάσχει από καρκίνο και σε κάθε περίπτωση ζητούσε αν γίνεται να δικαστεί ακόμα και στη χώρα μας, καθώς τα διαδικτυακά εγκλήματα μπορούν να δικαστούν σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.

 

*Βίντεο: AP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top