Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ορειβάτης που σώθηκε στον Όλυμπο - Νιώθει τύψεις για τον χαμό του φίλου του

Λίγες ώρες μετά κινδύνεψε άλλη ομάδα ορειβατών

Σοκαρισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι του άτυχου 26χρονου ορειβάτη, ο οποίος βρήκε χθες τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό στον Όλυμπο.

Ο 26χρονος είχε πάει μαζί με τον 25χρονο φίλο του, για ορειβασία  κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο.

Οι δυο νέοι σπούδαζαν σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη, τουριστικές επιχειρήσεις. Εκεί μάλιστα γνωρίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές και έπεισε και τον 25χρονο φίλο του να τον ακολουθήσει ο οποίος πήγαινε για πρώτη φορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στον Όλυμπο: Προσπάθησε να βοηθήσει τον φίλο του και έπεσε ο Ηλίας

Αυτός είναι ο 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο μετά από πτώση σε χαράδρα – Από θαύμα σώθηκε ο φίλος του

Αίσιο τέλος με τους τραυματισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο - Θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κατερίνης

Ο δεύτερος ορειβάτης, είχε την πρώτη του ορειβατική εμπειρία. Έπεσε κι αυτός σε χαράδρα, αλλά στηρίχθηκε από κλαδιά κι έζησε. Παγιδεύτηκε όμως, έσπασε και τα δυο του πόδια και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Οι πυροσβέστες και οι άνδρες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν στις οχτώ το βράδυ. Χρειάστηκαν δυο ώρες να τον μεταφέρουν με φορείο στη θέση Πριόνια, για να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον πάει στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται.

Όπως είπε στο Star ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, όταν εντόπισαν τον 25χρονο, ένιωθε τύψεις και έλεγε πως ίσως φταίει αυτός που έχασε τον καλύτερό του φίλο.

Σύμφωνα επίσης με τον διοικητή η υγεία του 25χρονου είναι καλή, βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει κατάγματα στα πόδια του.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, μια ομάδα επτά ατόμων κινδύνεψαν να τραυματιστούν σοβαρά. Οι δύο εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή του Καταφυγίου Αγαπητός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top