«Ελληνιστική Αλεξάνδρεια: Εορτάζοντας 24 Αιώνες»: Διεθνές συνέδριο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στις 13,14 και 15 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Ελληνιστική Αλεξάνδρεια: Εορτάζοντας 24 Αιώνες

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 24 αιώνων από την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου της Αλεξανδρείας, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, το Μουσείο της Ακρόπολης, και το Μαριολοπουλείο-Καναγκινείο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνδιοργανώσουν ένα υψηλού επιπέδου Συνέδριο που θα αποτελέσει κίνητρο για τους ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων να στρέψουν την προσοχή τους στον Ελληνιστικό κόσμο και την σπουδαιότητά του στον πολιτισμό μας. 

Το Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, ειδικών στο θέμα της Ελληνιστικής Αλεξάνδρειας, μιας περιόδου που συνέβαλε σε όλα τα πεδία γνώσης, προσφέροντας τα μέγιστα στην ανθρώπινη σκέψη, τη σύγχρονη επιστήμη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό γενικότερα.

Οι συζητήσεις αυτού του σημαντικού Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στη σπουδαιότητα των εξαιρετικά πρωτότυπων ιδεών των Ελληνιστικών χρόνων και του νεωτερισμού της ατμόσφαιρας της εποχής. Το Συνέδριο θα ασχοληθεί τόσο με ιστορικά όσο και πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, φωτίζοντας την επίδραση των Ελληνιστικών ιδεών στη σύγχρονη φιλοσοφία, στην τέχνη και στη σύγχρονη επιστήμη. 

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες:

α. Αρχαιολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Λογοτεχνία και Τέχνη
β. Επιστήμη, Ιατρική και Τεχνολογία
γ. Περιβάλλον
δ. Πολιτιστική Κληρονομιά και Νομικά Θέματα

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται σε ζωντανή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.hellenistic-alexandria.com

Το συνέδριο στηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία οι εταιρείες: Coca Cola Τρία Έψιλον, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», η Alpha Bank και η E.I. Παπαδόπουλος Α.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top