Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Καταστράφηκαν 3.000 ιστορικά βιβλία – Σπάνια συλλογή

Ο κύριος Χρήστος Στάμου τη μάζευε εδώ και μισό αιώνα

Στη Μάνδρα καταστράφηκαν από τις λάσπες 3000 ιστορικά βιβλία. Τη σπάνια συλλογή μάζευε για πάνω από μισό αιώνα, ο Χρήστος Στάμου, o οποίος σώθηκε ως εκ θαύματος.

Κάθε λασπωμένη σελίδα και μια… χαρακιά στην καρδιά του κύριου Στάμου.

Ένας θησαυρός που τον μάζευε 60 ολόκληρα χρόνια χάθηκε στις λάσπες. Συλλέκτης ιστορικών βιβλίων και ερασιτέχνης συγγραφέας όπως του αρέσει να λέει.

Στο γραφείο του, εκεί που φώλιαζε το μεράκι του, δεν έχει μείνει τίποτα. Μπορεί να μην κατάφερε να διασώσει την σπάνια βιβλιοθήκη του, κατάφερε όμως να σωθεί και να σώσει τη γυναίκα του.

Σκαρφάλωσαν σε μια σκάλα που είχαν στην αυλή και γλύτωσαν. Η μανία της φύσης όμως και τα ανθρώπινα λάθη που έγιναν στη Μάνδρα ρήμαξαν το σπιτικό του.

(ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ

 

Τρεις εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα, η αγανάκτηση των κατοίκων δεν κρύβεται. Για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας ήταν επεισοδιακή. Πολίτες πιάστηκαν στα χέρια  και η αίθουσα μετατράπηκε σε αρένα.

Ως μέτρο βοήθειας παρατείνεται μέχρι τις 29/12 η κατάθεση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τους επιχειρηματίες των περιοχών που επλήγησαν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top