Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν - Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Αθήνα

Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούνται τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια στην Αθήνα για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Εκτός από τους 3.000 Έλληνες αστυνομικούς, τον Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθούν κατά πόδας και 150 άνδρες και γυναίκες της προσωπικής του φρουράς. Τόσο εδώ όσο και στην Κομοτηνή την οποία θα επισκεφθεί την Παρασκευή.

Η όλη αστυνομική επιχείρηση θα είναι στα πρότυπα Αμερικανού Προέδρου καθώς, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούνται τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες. Για λόγους ασφαλείας μάλιστα δεν θα ανακοινωθεί η οδός που θα ακολουθηθεί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς την Αθήνα.

Από το αεροδρόμιο, ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για κατάθεση στεφάνου και στις 11.15 αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Γύρω στη μία, αναμένεται να επισκεφθεί το Μαξίμου για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό. Θεωρείται βέβαιο ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα αλλά και αυτό των στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν αρκετοί υπουργοί και εκπρόσωποι Τύπου. Φυσικά μαζί του θα έρθει και η σύζυγός του Εμινέ η οποία θα έχει ειδικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top