Πρωτάκουστο! 19χρονος ωθούσε ανήλικα προσφυγόπουλα στην αυτοκτονία

Τα παρότρυνε να κρεμαστούν για να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση

Ενθάρρυνε ανήλικα να αυτοκτονήσουν

Μια απίστευτη υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στη Χίο μετά από τη διάσωση ενός μικρού προσφυγόπουλου από την αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το Politis Chios όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα 9χρονο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας στη ΒΙ.ΑΛ επιχείρησε να κρεμαστεί από το μανίκι της μπλούζας του.

Το παιδί σώθηκε τελευταία στιγμή και μεταφέρθηκε μαζί με το επίσης ανήλικο αδελφάκι του στο Νοσοκομείο, όπου παρακολουθείται από ψυχιάτρους.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των γιατρών και των αστυνομικών τα παιδιά δεν διαγνώστηκαν με κάποια ψυχολογική διαταραχή κι έτσι οι αρχές άρχισαν να αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν τον 9χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο κέντρο φιλοξενίας κάποια παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι ένας 19χρονος Σύρος τους παρότρυνε να αυτοκτονήσουν, ώστε να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να φύγουν από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της ΒΙ. ΑΛ.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος και θα κρατείται υπό περιορισμό μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Οι ανήλικοι κατέθεσαν επίσης ότι ο 19χρονος έφτιαξε μέχρι και τη θηλιά που θα κρεμιόταν ο 9χρονοςγια να τον… διευκολύνει.

Ο 19χρονος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν έπεισε και πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top