Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα μετρό και ΟΑΣΑ λόγω επετείου Γρηγορόπουλου

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας - Νέα ενημέρωση 09:33

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα μετρό και ΟΑΣΑ

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, «φρούριο» είναι το κέντρο της Αθήνας.

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες, για τις 12 το μεσημέρι, όποτε μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια.  Στις 6 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής. 

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν έξω από το Πολυτεχνείο. Όλη η δύναμη της αστυνομίας είναι σε επιφυλακή. 

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Έτσι, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών, κλειστοί  θα είναι κατά διαστήματα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 12.00 και στο Πανεπιστήμιο από τις 16.00, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, και ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας, από τις 10:00 ώρα της Τετάρτης έως τις 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ για την επίσκεψη Ερντογάν

Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 06:00 της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α' θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top