Άναψαν «φωτιές» οι απεργίες – Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με τα ΜΑΤ (photo, video)

Ακόμα και οι ασπίδες των αστυνομικών άλλαξαν χέρια

Ένταση, συγκρούσεις και επεισόδια διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθηνάς μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές εισέβαλλαν στο υπουργείο Εργασίας, συγκρουστήκαν με αστυνομικούς στα σκαλιά της Βουλής και τελικά απωθήθηκαν με χημικά όταν προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τα μέλη του ΠΑΜΕ η τροπολογία που αφορούσε την κήρυξη απεργιών ήταν αιτία πολέμου. Το πρώτο... κάστρο που έπεσε, ήταν τα σιδερένια ρολά του υπουργείου εργασίας δεν άντεξαν την πίεση εκατοντάδων συγκεντρωμένων και υποχωρήσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και αστυνομικούς στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας

Φλέγεται το Κέντρο! Φοιτητές έκαναν ντου στη Βουλή – Άγριες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ

Το ξήλωμα της αντεργατικής τροπολογίας, όπως την χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από την ταμπέλα του υπουργείου Εργασίας που γράμμα - γράμμα καταστράφηκε. Μάλιστα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο. Οι συγκεντρωμένοι φωνάξαν συνθήματα και λίγο αργότερα αποχωρήσαν οργανωμένα, τελείως αντίθετα απ’ ότι εισέβαλλαν.

Το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην Βουλή. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει φραγμό αλλά οι συγκεντρωμένοι ήταν αποφασισμένοι να... ανέβουν τα σκαλιά και να συγκρουστούν σώμα με σώμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι ασπίδες άλλαξαν χέρια. Από τα χέρια των αστυνομικών βρέθηκαν στα χέρια των διαδηλωτών ενώ κάποιοι άλλοι κρέμασαν πανό στην άλλη μεριά του κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές όμως ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια... Στην Ηρώδου Αττικού είχαν στηθεί κλούβες και τους εμπόδιζαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Προσπάθησαν να περάσουν από νέα μικρό πέρασμα μεταξύ των δυο οχημάτων της αστυνομίας αλλά τα χημικά τους εμπόδισαν.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν μια κλούβα αλλά οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν και πάλι με χημικά, με αποτέλεσμα ενας ηλικιωμένος να πέσει στο έδαφος.

Αργά το μεσημέρι οι διαδηλωτές αποχώρησαν και η ένταση εκτονώθηκε...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top