Re-Greeks: Έκαναν τους Ολλανδούς να «μαγευτούν» από τα καλούδια της Ελλάδας

«Re-brand Greece as it deserves it!», το μότο των Ελλήνων επιχειρηματιών που ζουν στην Ολλανδία

Re-Greeks: Φτιάχνουν «τη δική τους πραγματική Ελλάδα»

«Re-brand Greece as it deserves it!»…. δηλαδή «επαναπροσδιόρισε την εικόνα της Ελλάδας –στο εξωτερικό- όπως της αξίζει», είναι το μότο μιας ομάδας νέων Ελλήνων επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία. Στόχος τους η προώθηση της χώρας μας και όσων αυτή παράγει σε όλο τον κόσμο.

Οι Re-Greeks όπως λέγονται, μίλησαν στο star.gr για το όραμα τους, την ανταπόκριση στο πρώτο Re-Greek event που διοργάνωσαν αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Το Re-Greek είναι μια μέρα γιορτής της πραγματικής Ελλάδας

«Ξεκινάμε με workshops στα οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να μάθουν για τις ρίζες, την ιστορία και την πορεία αγνών ελληνικών προϊόντων αλλά και να μαγειρέψουν ελληνικές συνταγές παρέα με την Ελληνίδα foodblogger μας. Η ημέρα ολοκληρώνεται με αυθεντική ελληνική μουσική από νέους καλλιτέχνες και παραδοσιακούς χορούς από νέους ερασιτέχνες! Και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν μαγειρευτά φαγητά και μόνο ελληνικά ποτά! Σε κάθε Re-Greek συγκεντρώνουμε ένα ποσό το οποίο δωρίζουμε σε ένα οργανισμό ή ίδρυμα στην Ελλάδα. Είναι κάτι που κάναμε στο 1ο Re-Greek και θέλουμε να το συνεχίσουμε», εξηγούν στο star.gr.

Το όραμά των Re- Greeks είναι το κοινό να έρθει σε επαφή με την Ελλάδα που ξέρουμε καλά και αγαπάμε: μια Ελλάδα που έχει να προσφέρει αγνά διαφοροποιημένα ελληνικά προϊόντα από αξιόλογους, αφοσιωμένους Έλληνες παραγωγούς, αλλά και μια πλούσια ιστορία και κουλτούρα που ξεφεύγει πολλές φορές από τα καθορισμένα σύνορα της χώρας μας και ενώνει λαούς και συνειδήσεις.

 

«Η ιδέα του Re-Greek τριγύριζε για καιρό στο μυαλό όλων μας με μικρές ίσως παραλλαγές. Βρεθήκαμε αρχικά τρεις από τους Re-Greek, μόλις στις αρχές του φθινόπωρου, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να διοργανώσουμε την πρώτη μας εκδήλωση σε γνωστή εταιρία παραγωγής στρωμάτων και οικιακών επίπλων στο Άμστερνταμ. Εκεί είναι που ενώσαμε τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν και τελικά ολοκληρώθηκε η ιδέα του Re-Greek. Το μεράκι λοιπόν του καθενός έγινε ομαδικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όσο για τα σχόλια που πήραν για το πρώτο Re-Greek event… «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι γιατί έτυχε μεγάλης απήχησης από το κοινό. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν γρήγορα και καταφέραμε να μαζέψουμε 1.000 ευρώ για τη στήριξη της πτέρυγας «Στοργή» για τις αιματολογικές ασθένειες του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Δεχτήκαμε δε πολλά κολακευτικά σχόλια από Έλληνες του εξωτερικού αλλά και από Ολλανδούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση».

 

Οι Re-Greeks, μετά την διοργάνωση του πρώτου event, έχουν δεχτεί αρκετές προτάσεις συνεργασίας. «Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την διοργάνωση των επόμενων εκδηλώσεών μας στην Ολλανδία αλλά και εκτός συνόρων», σημειώνουν.

Αλήθεια, πως είναι η ζωή ενός νέου Έλληνα επιχειρηματία που εργάζεται στην Ολλανδία;

«Θα μπορούσε να περιγράφει ως εξής: δουλειά, δουλειά, δουλειά! Σε γενικές γραμμές η Ολλανδία είναι μία χώρα που προσφέρει ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον. Δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες συνεργασιών και επιχειρηματικότητας. Αρκεί φυσικά να υπάρχει πλάνο, θέληση και πολλή όρεξη για δουλειά», τονίζουν.

Σοφία Σπίνουλα, marketer & event manager, ιδιοκτήτρια της aMUSE events & artists

 

Ποιοι είναι οι Re-Greeks

Ο Χρήστος Πάστρας, Group Origins & 2πR Greek Traditional Dances, η Κλεοπάτρα Κιβρακίδου, Kitchen Habits, ο Γιώργος Μήτρακας, “greek foodtales”, ο Δημήτρης Φιλιππόπουλος και ο Αντώνης Μασούρης, Smaak Attack, ο Πάνος Βακαλόπουλος, Tsipuro & the Potes και η Σοφία Σπίνουλα, aMUSE events & artists.Επίσης, το iamgreek.nl & οι μουσικοί Τέτη Κασσιώνη και ο Γιώργος Αθανασίου & ο Χρήστος Αγγελής που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στο 1ο event.

Συνέντευξη: Μαρία Κυπραίου

e-mail: mkipreou@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top