Ενός λεπτού σιγή για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Βρετανία - «Πάρτι» κάνουν στην Ελλάδα!

Διαπροσωπική επαφή «ψηφίζουν» οι Έλληνες ακόμα και στη διοργάνωση των ταξιδιών τους

Ενός λεπτού σιγή για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία

Μπορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να έχουν πάρει την κάτω βόλτα και ο καθένας να έχει μετατραπεί σε ταξιδιωτικός πράκτορας του εαυτού του, στην Ελλάδα όμως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, Apadmi, μόλις το 9% των Βρετανών παραθεριστών κλείνει τα ταξίδια του μέσω της διαπροσωπικής επαφής με τουριστικό πράκτορα. Για το ηλικιακό γκρουπ 18-24 το ποσοστό αυτό πέφτει στο 4%.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παραμένει ισχυρή η επιρροή που ασκεί στους καταναλωτές ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρακτορείο, αφού το 39% των παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να ψάχνει μέσω του ιστοτόπου του ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 53% για ηλικίες 18-24 ετών.

Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι το 48% των ταξιδιωτών θα ήθελε ταξιδιωτικά πρακτορεία που επενδύουν στην εικονική πραγματικότητα, ώστε να μπορούν να βλέπουν τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία, πριν πραγματοποιήσουν την κράτηση!

Στην εν λόγω έρευνα, συμμετείχαν 1.000 άτομα που είχαν κάνει διακοπές κατά τους προηγούμενους 12 μήνες. Ερευνήθηκε  το πώς η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την εμπειρία των διακοπών.

Οι Έλληνες προτιμούν τη διαπροσωπική επαφή και στα ταξίδια τους!

 

Στην Ελλάδα πάλι, οι Έλληνες συνεχίζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Σύμφωνα με τον Λύσανδρο Τσιλίδη - Πρόεδρο της Ομοσπονδίας HATTA, το 60% - 70% των Ελλήνων κλείνουν ταξιδιωτικά πακέτα μέσω των πρακτορείων ενώ μόλις το 30%-40% των Ελλήνων κλείνει direct low cost αεροπορικές εταιρείες.

Φαίνεται στη χώρα μας προτιμούμε ακόμα τη διαπροσωπική επαφή!

 

*φώτο: AP και Intimenews

 

Της Μαρίας Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top