Video 360°: Τα 39 αποκτήματα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Παρουσιάστηκε η έκθεση Face Forward …into my home

Τα νέα αποκτήματα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

(Κεντρικό βίντεο 360°: Με τα βελάκια πάνω αριστερά, μπορείτε να περιηγηθείτε στο εσωτερικό της έκθεσης)

 

Το Εθνικό Μουσείο  Σύγχρονης Τέχνης παρουσίασε στην πρώτη έκθεση του τα νέα του αποκτήματα.

Πρόκειται για 39 έργα από 33 καλλιτέχνες. Οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης θα μπορούν να επισκεφθούν  την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ  προκειμένου να πάρουν μία γεύση για το Μουσείο πριν την επαναλειτουργία του.

Η πρώτη επιλογή από τα Νέα Αποκτημάτα (2014 -2017) σηματοδοτεί την ενίσχυση της συλλογής και την έναρξη ενός νέου διαλόγου με την ευρύτερη πολιτιστική και εικαστική παραγωγή εντός και εκτός του ΕΜΣΤ και φέρνει το Μουσείο πιο κοντά στον τελικό του στόχο, το άνοιγμα των χώρων των μόνιμων συλλογών του.

Καλλιτέχνες

Νίκος Αλεξίου, Φράνσις Άλις, Ζιάντ Αντάρ, Ευγενία Αποστόλου, Κουτλούγκ Αταμάν, Κώστας Βαρώτσος, Λυδία Δαμπασίνα, Λίνα Θεοδώρου, Κατερίνα Θωμαδάκη – Μαρία Κλωνάρη, Λίζη Καλλιγά, Ελένη Καμμά,, Πίοτρ Κοβάλσκι, Τζοζέφ Κοσούτ , Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λάππας, Στάθης Λογοθέτης, Μαρία Λοϊζίδου, Ανδρέας Λόλης, Μπέρτιγ Μπακ, Μανώλης Μπαμπούσης, Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Άρης Προδρομίδης, Σαντιάγκο Σιέρα, Νίκος Τρανός, Δημήτρης Τζαμουράνης, Παντελής Χανδρής, Τζοάνα Χατζηθωμάς & Χαλίλ Γιορεΐγκε, Μαρκ Χατζηπατέρας, Χρύσα, Αλέξανδρος Ψυχούλης

To ΕΜΣΤ, η Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) παρουσίασαν και το διαδραστικό πρόγραμμα Face Forwardinto my home.

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του ΕΜΣΤ παρουσιάστηκαν ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, να αφήσουν πίσω τους τις άσχημες στιγμές που πέρασαν και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους την Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες που συμμετέχουν στο  Face Forwardinto my home  υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση και την ένταξη), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2018.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top