Μόνο στο STAR: Με χειρουργική ακρίβεια το χτύπημα των ελεύθερων σκοπευτών

Οι κομάντος της επεισοδιακής καταδίωξης σε όλο το Αιγαίο μίλησαν για τη σύλληψη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών

Οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, η αιχμή του δόρατος του Λιμενικού μίλησαν στο Star και τον Λάμπρο Δεμερτζή για την επεισοδιακή  καταδίωξη  σε όλο το Αιγαίο  και τη σύλληψη των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Οι διακινητές με το σκάφος βολίδα που διαθέτει τρεις μηχανές ισχύος 1050 αλόγων πίστευαν  ότι θα ξεφύγουν από τους ελεύθερους σκοπευτές του Λιμενικού. Όμως  τα σημάδια είναι εμφανή από τις σφαίρες οπότε τους ανάγκασαν να παραδοθούν.

Με χειρουργική ακρίβεια οι ελεύθεροι σκοπευτές χτύπησαν στοχευμένα, σε απόσταση λίγων χιλιοστών από τα κεφάλια των τριών διακινητών. Αυτό είναι το σκάφος με  το οποίο επιχείρησαν οι ναρκέμποροι να περάσουν στην Ελλάδα σχεδόν 2 τόνους ναρκωτικά. Κατασχεμένο από τη μονάδα Υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού, όπως και αυτό με την ειδική κατασκευή για να φορτώνει ποσότητες ναρκωτικών και να αναπτύσσει ασύλληπτες  ταχύτητες μέχρι και 70 κόμβους.

«Όταν το λιμενικό μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ελικόπτερά του και όλα τα υπόλοιπα μέσα που διαθέτει τότε έχει το πάνω χέρι και είναι πάρα πολύ δύσκολο να σου ξεφύγουν» υπογράμμισε ο υποδιοικητής της μονάδας υποβρύχιων αποστολών.

Για πρώτη φορά, οι καλύτερα εκπαιδευμένοι άνδρες της Ελληνικής ακτοφυλακής μιλούν στο STAR για τη δύσκολη καταδίωξη με σκάφος του λιμενικού και την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους λαθρεμπόρους.

«Βόρεια της Κέρκυρας και αφού ακολουθήθηκαν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, υπήρξαν μάλλον πυροβολισμοί από την μεριά τους, απαντήθηκαν οι πυροβολισμοί και πάνω εκεί που πηγαίναμε με 50 κόμβους, έπεσαν την θάλασσα. Αυτό όμως δεν ήταν εμπόδια να συνεχίσουμε την επιχείρησης, δεν τους χάσαμε ποτέ από τα μάτια μας» δήλωσε ο υποδιοικητής.

 «Πριν από λίγο καιρό είχαμε παρόμοιο περιστατικό, έγινε καταδίωξη από θάλασσα και αέρα και  άνοιξαν πυρ οι ελεύθεροι σκοπευτές και προειδοποιητικά αλλά και κατά των μηχανών ακινητοποιήσαμε το σκάφος» ανέφερε αξιωματικός μονάδας υποβρύχιων αποστολών.

Η ομάδα ειδικών επεμβάσεων που έχει την αποκλειστική ευθύνη και για  τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών,  τις επεμβάσεις για την απελευθέρωση ομήρων, την ομάδα βαθέων καταδύσεων και φυσικά την δίωξη των κακοποιών με την χρήση ελεύθερων σκοπευτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top