Οι συχνές αλλαγές σπιτιών πρόδωσαν τους εννέα Τούρκους τρομοκράτες

Ο ένας από τους συλληφθέντες αποπειράθηκε να καταπιεί ένα στικάκι usb

Οι συχνές αλλαγές σπιτιών πρόδωσαν τους εννέα Τούρκους

Απαντήσεις για τα σχέδια και τις προθέσεις των εννέα Τούρκων συλληφθέντων αναμένεται να δώσουν τα δεκάδες ψηφιακά στοιχεία που βρέθηκαν στα τρία διαμερίσματα, όπου έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική την Τρίτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» οι ύποπτοι έκαναν απελπισμένες προσπάθειες για να τα εξαφανίσουν, φοβούμενοι ενδεχομένως ότι το περιεχόμενό τους θα πρόδιδε κρίσιμα στοιχεία για τη δράση τους.

Διαβάστε επίσης: Αρνούνται ότι είχαν εκρηκτικά και όπλα οι 9 Τούρκοι τρομοκράτες

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική – Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό

Ποιοί είναι οι 9 Τούρκοι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στην Αθήνα

Μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας είπε στην εφημερίδα ότι ο ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να καταπιεί στικάκια usb και ότι από τις ταράτσες διπλανών διαμερισμάτων οι αστυνομικοί μάζεψαν 80 αντικείμενα – πειστήρια που οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να τα ξεφορτωθούν για να μην πέσουν στα χέρια των αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ένας από τους κατηγορούμενους διώκεται με εθνικό ένταλμα σύλληψης για ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με φουσκωτό ταχύπλοο, τον Ιούλιο του 2013 στη Χίο. Φέρεται ακόμα να είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αλεξανδρούπολη που όπως και στην υπόθεση της Χίου είχε συσχετιστεί με τη δράση του DHKP-C

Αρμόδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν επίσης ότι ο συγκεκριμένος είχε ηγετικό ρόλο μεταξύ των εννέα συλληφθέντων και είχε προχωρήσει  πριν από περίπου δύο μήνες στη μίσθωση τριών διαμερισμάτων σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Στο πλαίσιο των κανόνων συνωμοτικότητας είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την εξεύρεση νέων κρησφύγετων για τους «συντρόφους» του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κάποιοι αδέξιοι χειρισμοί του κατά τη μίσθωση των διαμερισμάτων ενεργοποίησαν τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο της προσοχής τους τον 40χρονο και τον κύκλο συναναστροφών του.

Εκτός από τον 40χρονο με διεθνές ένταλμα σύλληψης διώκεται ένας ακόμα από τους συλληφθέντες, 59 ετών, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν άτομα αναγνωρισμένα ως πρόσφυγες.

Σήμερα τέλος αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία  των συλληφθέντων, ώστε να βοηθηθούν οι έρευνες στον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων με οπλισμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top