Κινητοποίηση ενάντια στη «Black Friday» πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό που έγραφαν «κανείς συμβιβασμός στις περικοπές, αυξήσεις των μισθών, συμβάσεις κλαδικές», διαμαρτυρήθηκαν κατά των συνθηκών εργασίας, απαιτώντας το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν το ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει σε τίποτα απο την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «δεκάδες είναι οι καταγγελίες αυτές τις ημέρες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απο υπαλλήλους για τις απαιτήσεις των εργοδοτών για την λεγόμενη "Μαύρη Παρασκευή"  αλλά και για τις προετοιμασίες για το εορταστικό ωράριο».

 

Πηγή: Φώτο Eurokinissi
Tags: