Έγραψαν συνθήματα και έσκασαν τα λάστιχα αυτοκινήτου καθηγητή στην Ξάνθη

Οι βάνδαλοι «χτύπησαν» έξω από το σπίτι του καθηγητή

Συνθήματα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιου Παύλου έγραψαν άγνωστοι, ενώ του έσκασαν και τα λάστιχα.

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του κυρίου Παύλου στην Ξάνθη, με τους άγνωστους δράστες να γράφουν πάνω του με κόκκινο σπρέι τη λέξη «ANTIFA» και να ζωγραφίζουν ένα σφυροδρέπανο.

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», είπε ο καθηγητής στην εφημερίδα Καθημερινή και συνέχισε: 

«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μη μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ο κ. Παύλος, καθώς στο παρελθόν κατηγορήθηκε πως κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι ομάδες φοιτητών τρομοκρατούσαν εντός πανεπιστημίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται, ενώ τον εγκαλούν και για τον τρόπο που διδάσκει το μάθημά του, με τους φοιτητές να λένε ότι βαθμολογεί αυστηρά με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας στο μάθημά του.

Για το θέμα αυτό έχει επίσης διαταχθεί ΕΔΕ από τις πρυτανικές αρχές, όμως ο Γ. Παύλος επιμένει ότι στοχοποιείται από συγκεκριμένες ομάδες φοιτητών.

 

Δείτε περισσότερα στο video

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top