Αυτοψία Star στον χείμαρρο που προκάλεσε την τραγωδία στη Μάνδρα

«Πόλεμος» του καθηγητής Γεωολογίας Δ.Παπανικολάου με τη Δήμαρχο της περιοχής, Ι. Κριεκούκη

Αυτοψία στην περιοχή που μπαζώθηκε το ρέμα στην Μάνδρα, κάναμε με τη Δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία υποστηρίζει πως το πρόβλημα ξεκινάει από την παλαιά Εθνική οδό, σε αντίθεση με τον καθηγητή γεωλογίας Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος που θεωρεί πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του αμαξοστασίου του δήμου.

Όπως θα δείτε και στο video, παράλληλα με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών βρίσκεται η κοίτη του χείμαρρου Σούρες, που έπνιξε την περιοχή της Μάνδρας.

«Εκεί που βλέπαμε ότι έχει πρόβλημα από την ανθρωπογενή επέμβαση και κυρίως από το μπάζωμα αυτού του στενού κομματιού του ρέματος Σούρας ακριβώς εκεί συσσωρεύτηκαν αυτά τα 2,3 μέτρα λάσπης  ακριβως γιατί είχε μπλοκαριστεί το σύστημα» δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιθέτως, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, υποστηρίζει πως:

 

«Δε δημιούργησε το πρόβλημα το εργοτάξιο, κακώς επικεντρώθηκαν εκεί. Εδώ είναι το εργοστάσιο Βακόντιος, βλέπετε το ρέμα πουθενά;; Ποιος το αδειοδότησε αυτό; Γιατί δε το γκρεμίσανε;;;  Και ο χώρος πάρκινγκ του εργοταξίου, βλέπετε κανένα εμπόδιο; Βλέπετε τσιμέντα στο εργοτάξιο;;; Βλέπετε κανένα τοίχο; Να ποια είναι τα εμπόδια να πείτε στον κ. Παπανικολάου».

Δεκάδες τετραγωνικά της φυσικής κοίτης του χείμαρρου έχουν καλυφθεί από νόμιμα πλέων αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να έχει στενέψει επικινδυνά και να πλημμυρίζει η περιοχή σε κάθε νεροποντή.

Πάνω στο αυθαίρετο αμαξοστάσιο που βρίσκεται μέσα στη φυσική κοίτη του χείμαρρου συσσωρευτήκαν τόνοι λάσπης, κορμοί δένδρων και παρασυρμένα αυτοκίνητα με τους άτυχους οδηγούς τους.

«Εάν δεν είχε μπαζωθεί το συγκεκριμένο σημείο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα;» είναι η ερώτηση που απευθύναμε στον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος απάντησε:

«Δε θα θρηνούσαμε θύματα, θα ήταν τυχαίο αν υπήρχαν κάποιες απώλειες συμπτωματικού χαρακτήρα».

Ωστόσο η Δήμαρχος Μάνδρας, επιμένει πως:

 

«Υπάρχουν εταιρίες που περνάει ανάμεσα το ρέμα, σπίτια, πάρκινγκ. Τι να τον κάνω εγώ τον κάθε Παπανικολάου που πήγε σε μια ακρούλα και είπε στους μαθητές του 2 πράγματα και μας το έχει κάνει τώρα!!! Να έρθει να το δει το ρέμα άμα θέλει από πάνω μέχρι κάτω».

Στην ερώτηση «εσείς ως δήμαρχος τόσα χρόνια τι κάνατε εδώ;», η Ιωάννα Κριεκούκη απαντά:

«Εγώ κάνω τα πεζοδρόμια, τις παιδικές χαρές, μαζεύω σκουπίδια, τι άλλο να κάνω δηλαδή, να γίνω και περιφερειάρχη, να γίνω και πρωθυπουργός;»

 

Δείτε περισσότερα στο video

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top