«Φρούριο» η Αθήνα: Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Χωρίς μετρό το κέντρο – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει (φωτορεπορτάζ)

Στις 16:30 έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του 1973, για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία απαρτιζόταν από μέλη της ΠΑΣΠ, που έχουν στην κατοχή τους τη σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, κινήθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου άνοιξαν τη σημαία και φώναξαν «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Κατόπιν, η πορεία κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία. Όταν έφτασε έξω από τη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Μόλις έφτασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ

 

Κλειστές είναι η Πατησίων, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πατησίων μέχρι Αγίου Μελετίου, η Σταδίου, η Κηφισίας εκτρέπεται στην κάθοδο της Πανόρμου και η Αλεξάνδρας εκτρέπεται επίσης στην κάθοδο της Πανόρμου.

Επίσης καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» έχει κλείσει απο τις 15.00 το μεσημέρι και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» έκλεισαν στις 17.00 το απόγευμα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση, ενώ οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τους παρακείμενους σταθμούς.

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ  - ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια εν μέσω ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος, επί ποδός βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης). Σχεδόν το σύνολο των  δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της Ζ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας. Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

Για τη Βουλή υπάρχει ειδικό σχέδιο, καθώς εκεί αναμένεται να «χτυπήσει» η «καρδιά» των διαδηλώσεων, ενώ σε εγρήγορση θα είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της Αθήνας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους.

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top