Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου με την αιματοβαμμένη σημαία - Πλήθος κόσμου παρά την κακοκαιρία

Μικροένταση στη συμβολή Στουρνάρη και Ζαΐμη - Νέα ενημέρωση: 16:20

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και εκίνησε η μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας, είναι για ακόμα μια φορά η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του ’73.

Μάλιστα υπήρξε μια μικροένταση στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη όταν άτομα μέσα από το Πολυτεχνείο πέταξε πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς όμως να πάρει έκταση. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Για μια ακόμα χρονιά τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛΑΣ είναι δρακόντεια για το φόβο επεισοδίων, καθώς αξιωματούχοι της αστυνομίας θεωρούν ότι φέτος η ατμόσφαιρα είναι πιο τεταμένη από ποτέ μετά από τη σύλληψη του 29χρονου για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ανάμεσά τους και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια της πορείας.

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο για τη Βουλή, καθώς ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών, ενώ ελικόπτερα θα πετούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας και θα επιβλέπουν τα πάντα από αέρος.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολή για διακριτική παρουσία και χρήση δακρυγόνων μόνο αν χρειαστεί.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Από τις 15:00 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Οι συρμοί θα περνούν από τους σταθμούς αυτούς, αλλά δε θα κάνουν στάση.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Από τα ξημερώματα το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο, καθώς έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και να απαγορευτεί σε πολλά σημεία η στάθμευση των οχημάτων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο οδικό δίκτυο γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ώρα που θα εξελίσσεται η πορεία θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στην περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Σταδίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τις παράλληλες και κάθετες αυτών οδούς.

Ουσιαστικά το κέντρο θα μείνει κλειστό από τις 15:00 το μεσημέρι και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στις περιοχές γύρω από τη διαδρομή της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top