Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά: Αστακός το κέντρο της πόλης για το φόβο επεισοδίων

Το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

 Αστακός το κέντρο της πόλης λόγω Πολυτεχνείου

Μετά από τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία έληξε χθες, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ και η αντιτρομοκρατική, καθώς οι αρχές φοβούνται ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με πηγές της αστυνομίας να επισημαίνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά και από τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. για την αποστολή τρομοδεμμάτων στον Λουκά Παπαδήμο και σε άλλους πολιτικούς και φορείς.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για τη σημερινή πορεία με την εντολή της διακριτικής επιτήρησης και τη περιορισμένης χρήσης χημικών αν κριθεί αναγκαίο.

 Απροσπέλαστο το Κέντρο της Αθήνας

Από τα ξημερώματα το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο, καθώς έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και να απαγορευτεί σε πολλά σημεία η στάθμευση των οχημάτων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο οδικό δίκτυο γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ώρα που θα εξελίσσεται η πορεία θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στην περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Σταδίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τις παράλληλες και κάθετες αυτών οδούς.

Ουσιαστικά το κέντρο θα μείνει κλειστό από τις 15:00 το μεσημέρι και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στις περιοχές γύρω από τη διαδρομή της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Στις 15:00 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσει στις 17:00 το απόγευμα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς όμως να σταματούν.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην κυκλοφορία λεωφορείων και τραμ, ενώ δε θα λειτουργήσουν καθόλου οι λεωφορειακές γραμμές 242, 250 και Ε90. Επίσης,  δεν θα κινηθεί η λεωφορειακή γραμμή 100, ενώ οι γραμμές 220, 221, 235, 622 και 815 δεν θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση Ζωγράφου-Γουδή. Τέλος, οι γραμμές του τραμ Σύνταγμα - ΣΕΦ και Σύνταγμα - Ασκληπιείο Βούλας θα τερματίζουν στη στάση Λεωφόρος Βουλιαγμένης, ενώ τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται μέχρι το σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top