Alert: Αποζημιώσεις και τρία κέντρα αποκατάστασης για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική

Θα γίνει καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών - Νέα Ενημέρωση 16:41

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης στη Δυτική Αττική μετά τη θεομηνία που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης τη Μάνδρα, την Ελευσίνα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο.

Οι εικόνες από τα σημεία είναι σοκαριστικές, καθώς τα πάντα έχουν «θαφτεί» κάτω από τη λάσπη και τους χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την αντιμετώπιση των σοβατών συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες:

 

  • Για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στον Δήμο τους.
  • Για καταγραφή καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική και ζωική παραγωγή και για την χορήγηση αποζημιώσεων αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΛΓΑ. Οι πολίτες παρακαλούμε να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ - ΕΛΓΑ των Δήμων στους οποίους ανήκουν.
  • Για την καταγραφή - εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις, αρμόδιες είναι οι επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δυτικής Αττικής.
  • Τέλος, ενημερώνει τους πολίτες πως από αύριο, Πέμπτη 16.11.2017, ομάδες καταγραφής της Περιφέρειας Αττικής θα προβούν συντονισμένα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών, για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.
ΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

 

Τρία Κέντρα Αποκατάστασης Υγείας, σε Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα, θέτει στη διάθεση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περίπτωση που το απαιτήσουν οι ανάγκες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ύστερα από σχετική επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη.

 

πηγή βίντεο: Associated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top