Η UNESCO τιμά και αποχαιρετά την Ιρίνα Μπόκοβα

Δείτε το βίντεο

Με μια αναδρομή στην πολυσχιδή δράση της, σε τιμητική και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην UNESCO, ολοκληρώθηκε η οκταετής θητεία της γενικής διευθύντριας του οργανισμού.

Στην τιμητική εκδήλωση που παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου Μαρία Τερέζα, ο Αγά Χαν, η πριγκίπισσα Λάλα Μυριάμ του Μαρόκου, η Πρέσβυς Καλής θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προβλήθηκαν πολλά στιγμιότυπα από την δράση της Ιρίνας Μπόκοβα από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη. 

Σε βίντεο ντοκουμέντο, ακούστηκαν μηνύματα απ’ όσους συνεργάστηκαν στενά μαζί της, πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, επιστημών, προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ισότητας... Κι όλα αυτά με έναν κοινό σκοπό: την προώθηση του διεθνούς διαλόγου και της ευημερίας σε έναν ειρηνικό κόσμο.

«Πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωριστεί σε αποφάσεις του ΟΗΕ ανάμεσα στον πολιτισμό και την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Ιρίνα Μπόκοβα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έφερε εις πέρας κατά την διάρκεια της θητείας της:

«Η UNESCO κυρίες και κύριοι σφυρηλατεί τις ιδέες που μεταμορφώνουν τον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια δεν ξέρουμε ποτέ εκ των προτέρων ποια θα είναι η αποφασιστική στιγμή, ο λόγος ή χειρονομία που θα κάνει τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε δεσμευμένοι πλήρως με όλο τον κόσμο κάθε στιγμή. Κι αυτό είναι το μάθημα που συγκρατώ από αυτά τα 8 χρόνια».

Την Ιρίνα Μπόκοβα τίμησε με την παρουσία της και η νέα γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, την οποία συνεχάρη για την εκλογή της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και άλλες προσωπικότητες.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με κομμάτια που έπαιξε η παγκόσμια ορχήστρα για την Ειρήνη, ενώ περιελάμβανε εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος της Κίνας. 

 

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top