Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κλήρωσης των σημαιοφόρων!

Υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο

Οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών προσέφυγαν στο ΣτΕ

Τα πρώτα επίσημα δικαστικά πυρά δέχεται το διάταγμα του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για την κλήρωση των σημαιοφόρων στις εθνικές εορτές.

Οι γονείς 7 αριστούχων μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα (79/2017) και ζητούν να ακυρωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Όπως αναφέρουν παραβιάζονται οι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς καταργείται «η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις του μαθητή/μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου δια κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα  επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ΄ όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)».

Ανιχνεύουν δε  -πιθανό- «πολιτικοιδεολογικό» χαρακτήρα στη διάταξη καθώς στο εκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 1566/1985) αναφέρεται πως για να τιμηθεί η Ελληνική σημαία είχε καθοριστεί ότι κατά τις παρελάσεις θα φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου».

Οι γονείς μάλιστα, αποδίδοντας τον σεβασμό στη σημαία κάνουν ειδική αναφορά  στην ηρωική πράξη των Μανώλη  Γλέζου και Λάκη Σάντα όταν στις 30 Μαΐου του 1941, κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την γερμανική σημαία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top