Αλλαγές στην Παιδεία! Τέλος οι κοπάνες – Με email θα ειδοποιούνται για τις απουσίες οι γονείς

Τι θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά στα Γυμνάσια και στα Λύκεια

Τέλος οι κοπάνες, θα ειδοποιούνται με email οι γονείς

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις οποία θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα το υπουργείο από του χρόνου καταργεί τη… «διαγωγή κοσμία», αλλά φέρνει νέο σχέδιο για τη διαγωγή των μαθητών η οποία θα χαρακτηρίζεται «εξαιρετική», «καλή» και «μεμπτή», όμως δε θα αναγράφεται στους τίτλους σπουδών.

Αλλαγές όμως έρχονται και στις απουσίες, οι οποίες παραμένουν ναι μεν 114 αλλά σταματά να ισχύει ο διαχωρισμός «δικαιολογημένες» και «αδικαιολόγητες».

Πλέον οι γονείς θα πρέπει να έχουν γνώση για όλες τις απουσίες των παιδιών τους και θα ενημερώνονται γι’ αυτές με email, καθώς το υπουργείο θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, το σχολικό έτος θα αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και θα λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Μάλιστα όσον αφορά συγκεκριμένα στα Λύκεια τα μαθήματα θα λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Κάθε χρόνο επίσης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας θα εκδίδεται μέχρι την 30η Απριλίου θα καθορίζεται η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια θα έχουν δύο τετράμηνα με το πρώτο να ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 20 Ιανουαρίου και το δεύτερο να ξεκινά από τις 21 Ιανουαρίου έως και το τέλος των μαθημάτων.

Τέλος οι γραπτές εξετάσεις προαγωγικές και απολυτήριες θα διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του β΄ τετραμήνου στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου, αλλά και από την 1η Σεπτεμβρίου έως την έναρξη των μαθημάτων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top