Λύση στον γόρδιο δεσμό των πλειστηριασμών αναζητά η κυβέρνηση

Αυταπάγγελτες συλλήψεις για τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να λάβουν τις καθοριστικές αποφάσεις τους για το κρίσιμο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι πρόσφατα αποφάσισαν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πλειστηριασμοί συνδέονται  άμεσα με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να τους πείσει να σταματήσουν την αποχή, προειδοποίησε για συλλήψεις εξπρές.

Αυτεπάγγελτες συλλήψεις για όσους διακόπτουν πλειστηριασμούς και επιτίθενται σε συμβολαιογράφους προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο Νίκος Τόσκας σε συνάντηση που είχαν σήμερα μαζί τους.

Οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται, καθώς οι προπηλακισμοί και οι εισβολές στα γραφεία τους είναι η καθημερινότητα τους.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των πλειστηριασμών για να μην προκληθεί πρόβλημα στην οικονομία επεσήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ΚΟ του Σύριζα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε απ΄ τους συμβολαιογράφους να σπάσουν την αποχή καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, τους πλειστηριασμούς θα αναλάβουν ειρηνοδίκες, οι τράπεζες ή δικαστικοί επιμελητές. 

Δείτε περισσότερα στο βίντεο

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top