Έξω από τη φυλακή ο Κουφοντίνας

Με άδεια του Συμβουλίου Φυλακών, πήρε άδεια 2 ημερών μετά από 15 χρόνια - Νέα Ενημέρωση 17:00

Έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού θα βρίσκεται για 2 ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με άδεια του Συμβουλίου Φυλακών.

Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τη δολοφονία 11 ανθρώπων και αυτή είναι η πρώτη άδεια που παίρνει, μετά από 15 χρόνια. Βγήκε από τις φυλακές στις 12:14 της Πέμπτης. Δίπλα του η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του, Έκτορας, και η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ. Έξω από τη φυλακή, τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς χαμογελαστοί, όπως και νέοι που φώναζαν «το πάθος για την λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις από τη ΝΔ για τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα - Τι απαντά το Μαξίμου

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο που αποκτήθηκε με αγώνες μέσα στην φυλακή. Ενα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση και το ευχαριστούμε», δήλωσε αμέσως μετά η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Στο 48ωρο που θα μείνει εκτός της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πρέπει να πάει τέσσερις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου έχει δηλώσει ότι βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του.

Διαβάστε επίσης: Διήμερη άδεια από τις φυλακές έχει ζητήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στο Συμβούλιο των Φυλακών, το οποίο του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top