«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου» απαντά ο Πρύτανης Μακεδονίας στον Υπουργό Παιδείας

Μετά από σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Γαβρόγλου για τον «όρκο αριστείας»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αφορμή ένα κείμενο το οποίο διάβασε ο Αχιλλέας Ζαπράνης στους πρωτοετείς φοιτητές του, και στο οποίο τους προτρέπει να αριστεύσουν και να διατηρήσουν ένα περιβάλλον ποιότητας και ελευθερίας στο Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Κ. Mακρή για την απίστευτη ανακοίνωση Γαβρόγλου κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μετά από αυτό, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση για τον Πρύτανη όπου λέει:

«Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου.

Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων.

Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας «μαγαζί».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΖΑΠΡΑΝΗ:

«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Να μην επιμένουμε στη λέξη φοιτητές. Δεν είναι απαραίτητα φοιτητές αυτοί και δεν πιστεύω ότι είναι φοιτητές»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top