Άναψαν τα αίματα στη Θεσσαλονίκη για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Διαμαρτυρίες και στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ και video)

Ένταση για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μέλη οργανώσεων διαδήλωσαν μπροστά από μεγάλες αλυσίδες όπως και στην Αθήνα. Στην Ερμού τα υποκαταστήματα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων παρέμειναν κλειστά.

Όπως θα δείτε και στο video, μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων προσπαθούν να απομακρύνουν τους καταναλωτές, λέγοντας:

«Έχει απεργία το σωματείο. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν…Τι κάνετε; Τι κάνετε; Ρε πας καλά;»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανάβουν τα αίματα για το θέμα των Κυριακών. Τον περασμένο Ιούλιο ελληνοαυστραλός τουρίστας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού επειδή ψώνιζε Κυριακή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συλλογικότητες διαδήλωσαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αυτή τη φορά όμως τα πνεύματα στην Αθήνα δεν οξύνθηκαν. Εξάλλου τα υποκαταστήματα των μεγάλων πολυεθνικών παρέμειναν κλειστά.

Να σημειώσουμε, ότι η προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Δείτε περισσότερα στο video.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top