Φωτορεπορτάζ: Χιλιάδες μαμάδες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο

Παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες 50 πόλεις της Ελλάδας

Χιλιάδες ήταν οι μητέρες από όλη την Αθήνα που συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή στο Ζάππειο, προκειμένου να θηλάσουν δημόσια τα παιδιά τους, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα δυνατό μήνυμα υπέρ αυτής της διαδικασίας.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, δίχως άγχος, ντροπή και αναστολές, έδωσαν «το παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνει  το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας για 8η συνεχή χρονιά, θηλάζοντας τα παιδιά τους και χαμογελώντας στον φακό.

Εκτός από την Αθήνα, τα μωρά τους θήλασαν και μητέρες από περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, προτρέποντας τις άλλες μητέρες να μην φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους και να προτιμούν τον φυσικό τρόπο διατροφής από την αγορά σκευασμάτων.

Οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν  πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ενώ έγιναν και συζητήσεις σχετικές με τις πρώτες επαφές των μαμάδων με τα βρέφη τους.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top