Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο! Εντυπωσιακές εικόνες

Θα ταξιδέψει στη Νότια Κορέα

Σε μια εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, η πρωθιερέα Κατερίνα Λέχου άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Pyeong Changτης  Νότιας Κορέας.

Η τελετή ξεκίνησε στις 11:00 με πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια, η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα κατά σειρά από τους ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου, Δημήτρη Μούγιο, Τόνια Μωραΐτη, Δήμητρα Ασιλιάν και Δημήτρη Τζιμούρτο, ενώ δίπλα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός μετέφερε τη Φλόγα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην επιτυχία που είχε η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, αλλά και στην εξαιρετική υποδοχή που έτυχε από τους Έλληνες σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό απ' που πέρασε.

Ο κ. Καπράλος ήταν εκείνος που παρέδωσε τη Φλόγα στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιονγκτσάνγκ Λι Χίι Μπεόμ.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της Ολομέλειας της ΕΟΕ κ.ά.

Η Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη βοήθεια συνολικά 505 λαμπαδηδρόμων από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Αθήνα. 

Η λαμπαδηδρομία στη Νότια Κορέα θα καλύψει περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top