Ένοχος τελεσίδικα ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Και οι 16 συγκατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι επίσης – Απούσα από το εδώλιο η Βίκυ Σταμάτη - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:41

Ομόφωνα ένοχους (όπως και πρωτοδίκως), έκρινε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας όλους τους κατηγορούμενους, με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, μετά από τρία χρόνια διαδικασίας.

Σε αυτήν αναφέρεται, πως οι  δικαστές έκριναν ομόφωνα ενόχους, όπως και πρωτοδίκως, τους δεκαέξι κατηγορούμενους για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μάυρου χρήματος), ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισής τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών, που συνδέονται άμεσα με την επιμέτρηση της ποινής που θα τους επιβληθεί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Ιωάννη Σμπώκου, είναι ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης ποινής και γι’ αυτό το λόγο αναμένουν με αγωνία την τελική κρίση του δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Απούσα από το εδώλιο ήταν κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top