Μόνο στο Star: Για πρώτη φορά μπήκε κάμερα στο οικοτροφείο αυτιστικών παιδιών «Άγιος Νικόλαος» - Όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες

Δείτε το video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Το οικοτροφείο «Άγιος Νικόλαος» στην Παιανία λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2010 με την ευθύνη του συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος». Εκεί βρίσκονται παιδιά πολύτεκνων, παιδιά αναπήρων, γενικά παιδιά οικογενειών με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.

Για πρώτη φορά η κάμερα μπαίνει σε ένα τέτοιο ίδρυμα και τολμά να δείξει δημόσια τους χώρους, τις συνθήκες αλλά και τους οικότροφους.

Όπως θα δείτε στο video, στο οικοτροφείο λειτουργεί χώρος γυμναστικής, ζωγραφικής, παιχνιδιού, αλλά, το πιο σημαντικό, κάθε παιδί έχει το δικό του δωμάτιο. Έτσι, όλοι έχουν την άνεση να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους αλλά και να νοιώθουν πιο ευχάριστα.

Στο διάδρομο, λειτουργεί ένα πρωτοποριακό σύστημα οργάνωσης του προγράμματος κάθε οικότροφου. Με απλές κάρτες με εικόνες ή σημειώματα, κάθε παιδί μπορεί να βλέπει το ημερήσιό του πρόγραμμα και να το ακολουθεί.

To οικοτροφείο λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο όλο το χρόνο, προσφέροντας φροντίδα στα παιδιά αυτά, που μπορεί να μη μπορούν να συμβαδίσουν με τα υπόλοιπα, αλλά είναι σίγουρο ότι μπορούν να αισθανθούν όσο κανείς την αγάπη και τη φροντίδα, όταν αυτή είναι αληθινή.

 

Δείτε περισσότερα στο video

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top