«Λευκό» τοπίο από το χαλάζι σε Μαραθώνα, Φθιώτιδα και Κατάκολο – Ο «Δαίδαλος» σάρωσε τη χώρα (φώτο, video)

Με εκχιονιστικά καθάρισαν την Εθνική

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω του ο «Δαίδαλος», ο οποίος έπληξε τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι, το οποίο «άσπρισε» τα πάντα στο πέρασμά του.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το irafina από τον Μαραθώνα, όπου το λιμάνι ντύθηκε στα «λευκά» από την χαλαζόπτωση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καταγραφή των ζημιών στα θερμοκήπια που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΜΕ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Στην Λοκρίδα η χαλαζόπτωση ήταν πρωτοφανής, με την κυκλοφορία να διακόπτεται στην Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο και έντονο, που ο δρόμος έμοιαζε σαν να έχει χιονίσει, με αποτέλεσμα η Τροχαία να ζητήσει τη συνδρομή εκχιονιστικών ώστε ν΄ανοίξει ο δρόμος.

Να σημειώσουμε ότι η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 21:30 και μέσα σε λίγα λεπτά είχε δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα από το 155ο χμ έως και το 160 όπου έγινε και τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας για 2η φορά.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου, που βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά στα σημεία που επλήγησαν από τη θεομηνία, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι χτυπημένος και δεν πρόκειται να αποδώσει.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το lamiareport είναι ενδεικτικές:

ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΗΛΕΙΑΣ

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης και στο Κατάκολο, με το οδόστρωμα στο λιμάνι να καλύπτεται από χιόνι.

Να αναφέρουμε, πως στην περιοχή είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

VIDEO ΑΠΟ LAMIAREPORT
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top