Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για το βακτήριο της χολέρας στο "Έλενα"

Τι λέει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για το θρίλερ της χολέρας στο "Έλενα" διέταξε ο Εισαγγελέας. Τα πρώτα αποτελέσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αρνητικά για το επίμαχο μικρόβιο, ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει.

H επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Star. Η πρώτη εξέταση ήταν αρνητική, ωστόσο για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει χολέρα στο μαιευτήριο.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση με τα αποτελέσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:

«Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα - Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη.

Η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top